Proiecte finalizate

Tineri implicați, pentru o comunitate rurală dezvoltată și echilibrată și un mediu curat și sănătos!

18 ateliere pentru elevi, o expoziție de desene cu premii și un spectacol de teatru - acestea sunt rezultatele proiectului „Tineri implicați, pentru o comunitate rurală dezvoltată și echilibrată și un mediu curat și sănătos!”, derulat în Florești, Prahova de Asociația We All Matter în parteneriat cu Asociația Română de Meteorologie Aplicată și Educație și finanțat prin Programul Active Citizens Fund.

În cadrul proiectului „Tineri implicați, pentru o comunitate rurală dezvoltată și echilibrată și un mediu curat și sănătos!”, am realizat împreună cu partenerii noștri de la Asociația Română de Meteorologie Aplicată și Educație (ARMAE) 18 ateliere cu tematici sociale si de mediu, o excursie la Sanctuarul de urși de la Zărnești, cetatea Râșnov și Dino Parc, un concurs și o expoziție de desene pe teme sociale și de protecția mediului, am construit un colț verde în școala gimnazială din Florești, am montat în școală senzori de măsurare a calității aerului și am pus în scenă o piesă de teatru despre bullying și integrare în comunitate, bazată pe discuțiile avute în cadrul atelierelor.

 

Crăciunul pentru toți copiii

Proiectul Crăciunul pentru toți copiii, derulat de Asociația We All Matter, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, s-a desfășurat în luna decembrie 2020 și a sprijint material 20 de copii din Florești Prahova și Braniștea Galați prin oferirea unor pachete-cadou de Crăciun.

Acestea au conținut haine și încaltaminte pentru sezonul rece, impermeabile, pentru a le asigura o stare bună de sănătate și a preveni eventuale afecțiuni medicale cauzate de lipsa imbracăminții adecvate; totodată, pachetele aveau și rechizite, necesare pentru școală și dulciuri.

Proiectul s-a adresat copiilor din medii rurale defavorizate, din familii cu mai mulți copii, ai căror părinți au fost afectați de pandemie prin scăderea veniturilor lunare.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă. Pentru mai multe informații despre Start ONG, vă rugăm să accesați https://startong.ro/.

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow #weallmatter #cutoțiicontăm #sustinemeducatia #CrăciunulPentruToțiCopiii #MoșCrăciunExistă.

 

Școala pentru toți! (I) - Braniștea

În contextul pandemiei, toate școlile au fost închise, ca măsură de precauție pentru copii și pentru familiile lor. Astfel, s-a decis ca toate cursurile școlare să se deruleze în mediul online, ceea ce ar presupune ca fiecare copil să dețină un dispozitiv (tabletă, laptop, desktop, smart phone) cu conexiune la internet. Din păcate, în România anului 2020 acest lucru nu este posibil pentru 250 000 de copii (conform estimărilor făcute de instutuțiile abilitate).

În această situație s-au aflat și 30 de copii din localitatea Braniștea (județul Galați), care nu puteau avea acces la cursuri, familiile lor având venituri foarte modeste, la limita acoperirii nevoilor zilnice de hrană, care nu le permiteau achiziționarea unui astfel de dispozitiv.

Luând în considerare toate aceste aspecte, am hotărât să venim în sprijinul copiilor din această comunitate și, cu ajutorul donatorilor privați (persoane fizice și persoane juridice), am reușit să le donăm un număr de 20 de laptopuri.

Acestea au fost recondiționate, testate și trimise copiilor, care și-au putut continua cursurile alături de colegii lor. Le mulțumim cu recunoștință tuturor celor care ne-au fost alături în această campanie și I See Solutions SRL pentru susținerea reparațiilor și pentru recondiționarea gratuită a tuturor dispozitivelor care au ajuns la copii!

Următorul pas pe care l-am făcut a fost acela de a ne asigura ca fiecare copil să aibă acces la internet.

Proiectul a fost finalizat, obiectivul atins, dar această nevoie încă există. Astfel, dacă aveți pe acasă sau pe la birou un laptop sau o tabletă pe care nu le mai folosiți, funcționale sau cu defecțiuni minore pentru a putea fi ușor recondiționate, ni le puteți dona pentru ca noi, la rândul nostru, să le dăm mai departe și să ne asigurăm că ajung la unul dintre acești copii. Sau puteți dona direct în contul Asociației (RO64 INGB 0000 9999 0854 4586), cu mențiunea „Școala pentru toți”, pentru ca ulterior să le putem achiziționa dispozitivele necesare.

Școala pentru toți! (II) - Florești

Nevoia de dispozitive pentru cursurile școlare online a rămas încă de actualitate. În acest context Asociația We All Matter a continuat proiectul „Școala pentru toți!” început în luna iunie, în care am sprijinit 20 de copii din județul Galați. De această dată au fost vizați copii din fmailii defavorizate din localitatea Florești (județul Prahova).

15 copii au primit din partea Asociației dispozitive pentru a avea acces la cursurile online (laptopuri, desktopuri și accesorii) și rechizite (ghizdane, penare echipate, acuarele, pixuri, caiete de mai multe tipuri, bloc de desen, etc.). Astfel, aceștia vor fi pregătiți pentru orice scenariu legat de începerea școlii în luna septembrie 2020 (online sau fizic, în sălile de clasă). În același timp, ne-am asigurat că toți copiii au acces la internet.

Calculatoarele și rechizitele provin de la donatori privați, cărora le mulțumim pentru generozitate!
De asemenea, mulțumim I See Solutions SRL pentru recondiționarea, testarea și pregătirea tuturor dispozitivelor donate copiilor.
 
Mulți copii au în continuare nevoie de sprijin și nu au acces la cursurile online. Îi puteți susține donând dispozitive funcționale sau ușor de recondiționat (calculatoare, laptopuri, tablete, telefoane) către Asociația noastră sau donând în contul nostru: RO64 INGB 0000 9999 0854 4586, cu mențiunea „Școala pentru toți!”. Toți banii primiți vor fi folosiți exclusive pentru cumpararea celor necesare copiilor.

Mulțumim tuturor și nu uitați: cu toții contăm!

Asociația We All Matter a fost înființată în 20.09.2018, în baza OG 26/2000, este acreditată ca furnizor de servicii sociale conform certificatului de acreditare AF 005975/2018 și este înscrisă în Registrul Unităților de Cult pentru care se acordă deduceri fiscal conform Deciziei nr. 8118447/28.02.2020. CIF: 40037645

Dacă vrei să fii la curent cu activitățile și proiectele noastre, înscrie-te la newsletter!

Copyright © 2021 Asociatia We All Matter. Toate drepturile rezervate. Politica de Confidențialitate | Politica Cookie | contact@weallmatter.ro